Hybridiaktiviteetteja

Työskentelyssä vallitsevat nyt uudet normit. Useimmat voivat työskennellä etänä ainakin osan aikaa. Useissa työyhteisöissä, joissa etätyö onnistuu vain osaksi, on syntynyt hybriditiimejä, joissa jotkut työskentelevät paikan päällä, jotkut esim. kotoa käsin. Isoissa organisaatioissa sama toteutuu laajemmassa mittakaavassa, jopa eri maissa ja maanosissa.

Alta löydät tiimiaktiviteetteja, jotka sopivat hybriditiimeille. Ne on vartavasten suunniteltu siten, että samassa tilassa työskentelevät hyödyntävät kasvokkain kommunikoinnin etuja samalla kun tiimeihin osallistuu myös vähintään yksi henkilö, joka työskentelee etänä toimistoltaan tai kotoaan käsin etäyhteyden avulla antaen oman arvokkaan panoksensa yhteistyöhön.

Osallistujille voidaan jakaa toisistaan poikkeavat roolit ja vastuut, toisinaan taas menetellään ikään kuin kaikki toimisivat samassa fyysisessä tilassa. Tällöin päästään simuloimaan työyhteisön todellista hybriditiimitilannetta. Samalla tarjoutuu tilaisuus ottaa kontaktia, tutustua lähemmin, kokea yhteisiä rentoja ilon hetkiä ja vahvistaa hybriditiimin keskinäistä dynamiikkaa.

Hybriditiimien joustavuus vaihtelee tapaus- ja yksilökohtaisesti. Jotkut työntekijät pystyvät vapaasti määrittämään työnsä tekemiselle ajan ja paikan. On silti yhä vallitseva käytäntö noudattaa yhteisiä, toimistoläsnäoloon sidottuja työaikoja.

Tehokkuutta tavoiteltaessa hybriditiimejä ohjaavat pätevät esimiehet, jotka parhaimmillaan jalkauttavat tiimin toimintatapoihin selkeitä sitoutumisen ja keskinäisen viestinnän käytänteitä. Yhteinen vakiintunut kulttuuri, tiimidynamiikka ja yksilöiden persoonallisuustekijät - erityisesti empatiakyvyt – ovat omiaan rakennettaessa tehokkaita hybriditiimejä.

Säännölliset tiiminsisäiset videopalaverit ja yhteydenpito viestisovellusten kautta ovat tärkeässä roolissa edistettäessä yhteistyötä ja luovaa ajattelua organisaatiossa. Aina kun mahdollista, on silloin tällöin tärkeää mahdollistaa myös fyysiset kohtaamiset.

Valikoimastamme löydät myös pikaratkaisuja murtamaan jäätä ja energisoimaan hybriditiimiäsi. Motivaatiota sekä sitouttamista unohtamatta. Ollaan yhteydessä ja ideoidaan yhdessä!

Etsitkö jotain muuta? Kokeile kätevää Event Finder -hakutyökalua.

Tarvitsetko apua? Autamme mielellämme. Voimme myös räätälöidä juuri tavoitteisiisi parhaiten sopivan aktiviteetin.

Ota yhteyttä