Arvot seinälle – Isompi Kuva

Jättikokoinen mestariteos tiimityön tuloksena

1 - 3 tuntia
Sisällä ja ulkona
Yhteistyötä korostava
12 - Ei ylärajaa

Aktiviteetin kuvaus

Jokainen tietää miten tärkeätä on aika ajoin ottaa askel taakse ja katsoa asioita hieman kauempaa, isona kuvana. Erityisesti silloin, kun tarkastellaan organisaatiota ja sitä, kuinka sen jäsenet toimivat ja kommunikoivat sisäisesti. Isomman kuvan avulla tiimityön, yhteistyön ja viestinnän tärkeys vahvistuu maalausprosessin kautta – tuloksena eeppiset mittasuhteet saava taiteellinen mestariteos.

Harjoituksen aluksi osallistujat jaetaan pienryhmiin, joiden vastuulla on yhden tai useamman kanvaskankaan maalaaminen – jokainen niistä yksi osa Isompaa kuvaa. Ryhmä ansaitsee maalausvälineitä erilaisissa taiteisiin tai vaikkapa tapahtumasi ydinteemoihin liittyvissä haastetehtävissä. Muuten heille ei anneta vihjettäkään siitä, minkälainen kokonaisuus yksittäisistä kanvaksista lopulta tulee. Ryhmien pitää toimi yhdessä varmistaen, että viivat kohtaavat ja värit sopivat toisiinsa.

Osallistujat ymmärtävät pian, että menestymiseen tarvitaankin yhteistyötä muiden tiimien kanssa, eikä keskinäistä kilpailua. Toisin sanoen, osallistujien pitää katsoa isompaa kuvaa varmistuakseen kanvaksien täydellisestä sopivuudesta toisiinsa, jotta lopputulos onnistuu. Isompaa Kuvaa voi inspiroida yrityksen brändi, konferenssin teema, tuotteet, arvot, tavoitteet, tai vaihtoehtoisesti se voi olla jättikokoinen kuva kuuluisasta taulusta.

Kun kaikkien tiimien kankaat ovat valmiit, ne kootaan yhteen, kehystetään ja peitetään paljastusseremonioita varten. Isomman Kuvan kohokohtana on valmiin työn paljastaminen osallistujille - varmasti valtavien aplodien saattelemana. Valmis mestariteos voidaan ripustaa esille yrityksesi tiloihin, jossa se muistuttaa pitkään tiimityön tärkeydestä.

Isompi Kuva -aktiviteetista voidaan toteuttaa myös näyttävä ja ainutlaatuinen 3D-versio.

Hyötyä ja tuloksia

Ennen itse maalaustapahtumaa graafiset suunnittelijamme suunnittelevat organisaatiosi johdon kanssa taideteoksen, joka visualisoi yrityksesi tavoitteita, arvoja, missiota, visiota tai muita tärkeitä avainviestejä. Varsinaisena tapahtumapäivänä osallistujat toteuttavat teoksen uudelleen jättikokoisena, kirjaimellisesti luoden tulevaisuuden vision. Kooltaan kunnianhimoinen ja näyttävästi julkaistu Iso Kuva on aidosti unohtumaton hetki mille tahansa yritykselle juhlistaa jaettua visiota ja olla koko henkilöstön yhteinen hanke.

Isompi Kuva on yksi Catalystin suosituimmista aktiviteeteista. Aivan sen alusta lähtien - yli 20 vuotta sitten - on Isompaa kuvaa parannettu ja hiottu. Niin varmistetaan monikerroksinen kommunikointi ryhmien välillä. Se on siksi täydellinen osoitus siitä, miten yhteistyö, verkostoituminen ja isompaan kuvaan keskittyminen voivat johtaa erinomaisiin tuloksiin. Mittatilaustyönä tehtävä mestariteos, jonka henkilöstö itse kokoaa, on sekä arvioinnin työkalu että muistutus itse tapahtumassa opitusta, ja se voidaan sijoittaa työpaikalle myöhemmin.

CSR-ideoita

Iso Kuva on ollut hyvin suosittu käyttökelpoisuutensa takia ja monet asiakkaat ovat käyttäneet sitä välineenä ‘antaa takaisin’ jollain tavalla. Jotkut asiakkaistamme ovat käyttäneet Ison Kuvan sisustuksellisuutta piristääkseen sairaaloiden, leikkikoulujen tai seniorikotien seiniä. Suosituin yhteiskuntavastuun muoto on ollut huutokaupata työ tilaisuuden jälkeen - viimeisen vuosikymmenen aikana tällä tavalla onkin kerätty merkittäviä summia erilaisiin kohteisiin.

Fyysistä etäisyyttä - Henkistä läheisyyttä

physical distancing

Aktiviteetit turvavälein

Valikoimassamme löytyy koko joukko korkeatasoisia tiimiaktiviteetteja, jotka voidaan toteuttaa kaikki korona-ajan turvavälit ja hygieniavaatimukset huomioiden. Toteutustavat on suunniteltu siten, ettei aktiviteetin materiaaleja siirrellä osallistujien kesken ja heidän välillään pystytään pitämään riittävät etäisyydet. Kokeneet fasilitaattorimme ovat paikalla opastamassa, ohjaamassa ja valvomassa aktiviteetin turvallista toteutusta siten, että tapahtuma on kaikille turvallinen ja miellyttävä kokemus. Ota yhteyttä niin kerromme lisää, miten tämä kaikki tapahtuu käytännössä.

Asiakkailta kuultua

Meillä oli tosi kivaa. Oli tosi opettavainen tapahtuma. Teidän tiiminne toimii saumattomasti yhteen ja oli tosi ammattimainen. He tiesivät mitä heiltä odotettiin ja tekivät kaiken tosi helpon tuntuisesti. EXCO-tiimillä on nähty hyviä muutoksia ja tiimihenkeä keskenämme ja muiden tiimin kanssa. Toivottavasti päästään jatkossakin tekemään töitä teidän kanssanne.

USAID

Pyydä tarjous