Prosessikehitys

Tunnista, analysoi ja paranna tuotanto- tai palveluprosessia sekä kustannusten tehostamiseksi ja laadun kohottamiseksi

Tehokkuus määrittää sen, kuinka hyvin prosessista saadaan kaikki irti sen täyteen potentiaaliin verrattuna. Prosessikehityksessä on kyse toimintatavasta, jonka avulla tunnistetaan, analysoidaan ja tämän jälkeen parannetaan prosessia tehokkuuden, kulujen ja tuotteen tai palvelun laadun parantamiseksi. Yleensä tämä johtaa tehtävien ja prosessien muokkaamiseen ja/tai lisäprosessien käyttöönottoon tehokkuuden nostamiseksi.

Työntekijöillä on tapana pitää kiinni tutuiksi piintyneistä prosesseista riippumatta siitä, ymmärtävätkö he muutoksen tarpeen vai eivät. Mikäli henkilökunnan saa hyväksymään muutosajatuksen prosessikehityksen alkuvaiheessa, voi siirtymä sujua pehmeämmin. Kokemukselliset liike-elämän oppimispelit ja ryhmäyttämisaktiviteetit ovat mahtava tapa saada ihmiset ymmärtämään, että toimintatavan muutos voi johtaa tehokkuuden kasvuun.

Catalystin Täydellisen Tavoittelijat -tiimiaktiviteetissa tiimit rakentavat miniatyyriautoja osista tehden autoista jatkuvasti nopeampia ja tarkempia. Aktiviteetti on yksi tällainen hauska ja mukaansa tempaava harjoitus, jossa korostetaan prosessikehityksen etuja. Tiimit kilpailevat toisiaan vastaan tulosten ollessa avoimesti näkyvillä tulostaululla. Tämä lisää kilpailua ja intoa muutoksen tarvetta kohtaan. Lisäksi tiimien välisten pisteiden keskiarvojen laskeminen kannustaa tekemään yhteistyötä parhaiden toimintatapojen, kykyjen jakamisen ja ylipäätään tehokkuuden lisäämiseksi.

Tutkimusten mukaan tällaisen prosessin pelillistäminen siirtää oppimistuloksia paremmin myös takaisin työpaikalle, jolloin muutos otetaan paremmin vastaan ja vaadittavaan prosessikehitykseen lähdetään paremmin mukaan.

Tutustu aiheeseen liittyvien tiimiaktiviteettien valikoimaan.
Tarvitsetko apua päätöksentekoon? Etsitkö jotakin muuta?

Ota yhteyttä

Related Articles