Bottipaja Brasiliassa

Julkaistu 23.9.2018, julkaisija Alain Segers

Bottipaja oli esillä kolmatta kertaa järjestetyssä Game Day -tapahtumassa Brasiliassa. Game Day on ilmainen pelitestitapahtuma, jonka järjestää Conquistar - Catalyst Brasilia, Integração Groupin jäsen. Toukokuussa järjestetyssä Game Day -tapahtumassa esiteltiin kolme uutta peliä, joista yksi oli upouusi "Bottipaja".

Bot Creations at Game Day

Bottipaja on ryhmäyttämispeli, jossa tiimit suunnittelevat ja kokoavat robotin. Onnistuneen robotin on omattava tiettyjä toimintoja sekä kyettävä suorittamaan tiettyjä tehtäviä muiden tiimien robotteja vastaan järjestettävässä finaalissa.

Muotoiluajattelun pohjalle perustuva Bottipaja opettaa tiimejä suunnittelemaan tarkoitusta varten. Mitä osia meidän kannattaa käyttää, jotta botti kykenee hoitamaan tarvittavan tehtävän? Ja koska resurssit ovat rajalliset, on tiimien oltava erittäin innovatiivisia tehtävän toteutuksessa. Koska robottia on testattava ja muokattava tehokkaasti toimivan robotin luomiseksi, kehittyvät yhteistyötaidot ja prosessikehityksen taidot.

Game Day Brazil

Bottipaja voidaan räätälöidä haluttuja oppimistuloksia ajatellen. Haasteet voivat olla yhteistyötä vaativia, joissa kaikkien robottien on toimittava yhdessä, tai kilpailuhenkisiä. Hyvä esimerkki on sumo-tyyli, jossa kilpailija pitää saada ulos kehästä. Aivan kuin nykyajan sumopainijoiden ketteryys ja joustavuus verrattuna aiempiin suurempiin (ja ei yhtä ketteriin) edeltäjiinsä, myös robottien kohdalla voittajaksi saattaa päätyä pieni ja ketterämpi botti.

Bot Creations at Game Day

Game Day -tapahtumassa Bottipajan loppuhaasteena oli kisa esteradalla. Tälläkään kertaa pelkkä suuren moottorin tuoma nopeus ei riittänyt. Ketteryys ja esteiden kiertäminen kevyesti osoittautui tärkeäksi ominaisuudeksi suunnittelun kannalta.

Game Day -päivän osallistujat ylistivät Bottipajaa tuotteeksi, joka keskittyy tähän hetkeen. Se on mukaansatempaava ja nautinnollinen ryhmäyttämisaktiviteetti, joka haastaa tehokkaaseen kommunikaatioon, tiimidynamiikkaan ja innovatiiviseen ajatteluun - jotka kaikki ovat erittäin tärkeitä nykyaikaisille tiimeille.

Kaikki Case-esimerkit