Epidemia - Virusta pakoon

Pystyykö tiimisi ratkaisemaan mysteerin ja pelastamaan maailman?

1 - 2 tuntia
Sisällä
Kilpailuhenkinen
12 - Ei ylärajaa

Aktiviteetin kuvaus

Tiimit katsovat kiehtovan videon. He saavat tietää, että muutama kuukausi sitten löydettiin synteettinen virus, joka tuhoaa ihmisten kyvyn kommunikoida ja tehdä yhteistyötä. Video kertoo tarinan kansainvälisestä tiedemiesten tiimistä, joka sai tartunnan kehittäessään rokotetta virusta vastaan. Tämän vuoksi he eivät kykene tekemään yhteistyötä ja ovat siksi salanneet, lukinneet ja piilottaneet löytönsä.

Tiimit haastetaan löytämään rokote ja pelastamaan maailma! Tehtävässä heidän on avattava laatikot, murrettava koodit ja tuotava oikeat DNA-näytteet analysaattoriin. Alkuun päästään Video ohjeistaa käymään ensimmäiseksi laboratorion verkkosivuilla, josta saatavilla tiedoilla ensimmäinen laatikko saadaan auki ja tehtävän käynnistettyä.

On toimittava nopeasti. Huoneessa olevalla näytöllä näkyy livekuvaa viruksesta erittäin tehokkaan mikroskoopin kautta. Pystyvätkö he löytämään rokotteen ennen kuin synteettinen virus muuntautuu, murtautuu terveiden solujen suojaseinien läpi ja levittää tartunnan?

Hyötyä ja tuloksia

Epidemia on samalla jännittävä ja hauska, kokemuksellinen oppimispeli, joka edistää tiimityötä ja ongelmanratkaisutaitoja hauskassa ja rennossa ympäristössä. Tehokas kommunikaatio ja aktiivinen kuuntelu ovat oleellisia onnistumisen kannalta.

Pelin edetessä tiimien jäsenet huomaavat, että jokaisen yksilön taidot, vahvuudet ja kyvyt ovat tärkeitä koko tiimin tehokkuudelle. Tiimit oppivat työskentelemään tehokkaasti aikapaineiden alla kehittäen yhteisiä ongelmanratkaisutaitojaan.

Pyydä tarjous