Viisautta Viskistä

Mikä on mikäkin viski?

30 minuuttia - 1 tunti
Sisällä
Kilpailuhenkinen
8 - Ei ylärajaa

Aktiviteetin kuvaus

Viisautta Viskistä tarjoaa iltaviihdettä ja testaa päättelykykyäsi rennon keskustelevassa ilmapiirissä.

Teema toimii tyylikkäänä päätöksenä raskaalle kokouspäivälle ja hitsaa tiimisi yhteen ikivihreän suosikin äärelle. Antaudu kiihkeään keskusteluun, osallistu leikkimieliseen kisaan ja kumoa kipakka viskimoukku!

Viskin maailma pursuaa makuja – enemmän kuin minkään muun tislatun juoman. Eri maissa tuotetaan erilaisia viskejä, kussakin lukemattoman monia merkkejä ja makuja. Käytetty viljalajike, tislausmenetelmä ja tynnyri, jossa juoma on kypsynyt – kaikki vaikuttavat lopputulokseen. Viski on seikkailu. Tervetuloa mukaan löytämään sen salaisuudet!

Lyhyen esittelyn jälkeen tiimeille jaetaan ohjeet ja säännöt sekä laatikolliset aromipulloja. Tässä vaiheessa kuuluu vielä kehuskelua, nälvintää ja näsäviisauksia, mutta lopussa on tosi kyseessä, kun tiimien pitää määrittää tunnettujen viskimerkkien todelliset aromiprofiilit.

Paikoillenne…Valmiit…Nuuhhh!

Tuoksuliuskoja nuuhkimalla tulee tunnistaa kukin aromilaatikon näyte. Yksinkertaiselta vaikuttava tehtävä saattaa helposti johtaa hulvattomaan huulenheittoon, joka puolestaan tekee yksinomaan hyvää joukkuehengelle sekä edesauttaa yhteiseen ratkaisuun pääsemistä.

Kun takana on yhdistelmä maistiaisia ja tuoksutuksia, on aika jättää vastaukset. Vertailemalla havaintoja, keskustelemalla ja tarvittaessa enemmistön äänillä kukin tiimi raivaa tiensä kohti finaalikierrosta.

Maljat voittajille!

Tiimien jätettyä tuomaristolle lopulliset vastauksensa, käynnistyy entistä vilkkaampi keskustelu sekä spekulointi, tulosten samalla tullessa julki. Osallistujien raskas raadanta palkitaan vielä yhdellä kierroksella viisasten juomaa, ja jokainen tunteekin itsensä todelliseksi viskien asiantuntijaksi…

 “Too much of anything is bad, but too much good whiskey is barely enough.” Mark Twain

Hyötyä ja tuloksia

Innosta tiimisi lähtemään mukaan nopean ja harkitun päätöksenteon prosessiin sekä harjoittelemaan suostuttelevan puheen ja kehonkielen käyttöä toisten vakuuttamiseksi. Tässä kevytmielisessä verkostoitumisaktiviteetissa tiimit rentoutuvat ja nauravat kuunnellessaan toisten mielipiteitä keskustellessaan ja väitellessään kohti kollektiivista päätöstä.

Pyydä tarjous