Tee vuoden päätösjuhlista menestys

Julkaistu 15.10.2022, julkaisija Esther Daniel

Joulu ja juhlapyhät tuovat yritysten omistajille ja henkilöstöhallinnon ammattilaisille usein erilaisia huolia. Huolellinen etukäteissuunnittelu juhlakauden varalle on ehdottomasti paras tapa minimoida ongelmat.

Pikkujoulujen olisi tarkoitus olla huvin ja juhlan aikaa koko henkilökunnalle. Ne voivat kuitenkin aiheuttaa henkilöstöhallinnon ammattilaisille erinäisiä murheita. Yli 78 % yritysten omistajista kertoo kohdanneensa ongelmia, jotka ovat syntyneet joulunajan kokoontumisen pohjalta. Huolelliset toimenpiteet ongelmien välttämiseksi ovat välttämättömiä. Työntekijöiden monimuotoisuuden huomioon ottaminen ja yhteisyyden ylläpitäminen samalla varmistaen, että kaikki tietävät, että osallistuminen ei ole pakollista, on äärimmäisen hankala tehtävä. On muistettava, että kaikki eivät pidä juhlista eivätkä vietä joulua!

Selkeä käytös- & pukukoodi

On tärkeää tarjota selkeitä ohjeita soveliaasta käytöksestä ja pukukoodista. Ympäristöstä on tehtävä kaikille sopiva, turvallinen ja mukaanottava, mutta samaan aikaan ei saa myöskään toimia liiallisena "hupipoliisina". Jos tarjoat alkoholijuomia, mieti seurauksia, hanki baariin henkilökuntaa, joka toimii valppaasti työntekijän tullessa humalaan, äläkä tarjoa juomia ilmaiseksi koko iltaa. On kuitenkin muistettava, että kyseessä ovat työpaikan pikkujoulut, ei pubikiertue! On myös aina pidettävä mielessä, että osa henkilökunnasta ei käytä alkoholia henkilökohtaisista tai uskonnollisista syistä. Pohdi, voisitko lisätä tapahtumaan merkityksellisen aktiviteetin, joka antaa tapahtumalle rakennetta ja vielä bonuksena saa osanottajat pohtimaan soveliasta käytöstä luonnollista kautta, ilman suurempaa määräilyä.

Verkostoituminen & suhteiden luominen

Etätiimien ja etätyöskentelyn lisääntyessä, joissakin yrityksissä joulunaika on vuoden tärkeintä aikaa, jolloin ihmiset tapaavat kasvokkain. Etsi tapoja luoda suhteita ja vahvistaa olemassa olevia siteitä. Ikimuistoiset vuoden päätösjuhlat voivat olla elintärkeitä henkilökunnan avainjäsenten säilyttämisessä. Samalla saat myös ihanteellisen mahdollisuuden vahvistaa ydinarvoja tai lisätä verkostoitumista sisällyttämällä ohjelmaan strategisesti valikoidun ryhmäyttämisaktiviteetin.

Lopputulos, aikataulu ja sijainti

Oikean aktiviteetin valinta, johon liittyvät huolellisesti etukäteen suunnitellut tulokset, on olennaista täyden osallistumisen ja positiivisen tuloksen saavuttamiseksi. Etsit sitten pikkujouluihisi tunnelmaa vapauttavaa ideaa, keskustelun avaajaa tai juhlallisuudet käyntiin potkaisevaa ajatusta, vaihtoehtoja on saatavilla runsaasti. Jos teet pitkäkestoisesti yhteistyötä ryhmäyttämistuotteiden tarjoajan kanssa, he tuntevat ryhmäsi ja ymmärtävät yrityksesi kokonaisvaltaista visiota ja kulttuuria, jolloin prosessi on paljon helpompi. On myös tärkeää määrittää sijainti sekä osanottajien lukumäärä ja demografiset ominaisuudet. Monet yritykset ovat päättäneet lähteä ulos raittiiseen ilmaan juhlateemaisen GPS-aarrejahdin, kuten Go Teamin kanssa. Sisätiloihin suunnitellut tablettipohjaiset tiimivisat, kuten Se on siinä! ja Quickfire tuovat lisämaustetta pikkujouluihin ja saavat ihmiset verkostoitumaan, nauramaan ja arvostamaan toistensa erilaisia taitoja nopeasti ja vaivattomasti. Riippumatta siitä, oletteko sisällä vai ulkona, nämä sovelluspohjaiset ohjelmat ovat erittäin mukaansatempaavia ja kurovat sukupolvien välisiä kuiluja. Niitä voidaan helposti räätälöidä tilaisuuden tarpeisiin sekä hienovaraisesti myös vahvistamaan yrityksen arvoja.

Takaisin antaminen

Joulun todellisesta antamisen hengestä johtuen CSR:ään ja hyväntekeväisyyteen liittyvien tiimiaktiviteettien, joissa työntekijöillä on mahdollisuus vaikuttaa suoraan paikalliseen yhteisöön ja "antaa takaisin" muille, huono-osaisimmille ryhmille, suosio on nousussa. Tutkimustulokset kertovat, että työntekijät arvostavat tällaisia aloitteita ja lähtevät helpommin mukaan ryhmäyttämisaktiviteettiin, jonka anti menee lopulta hyvään tarkoitukseen. Tällaisia ohjelmia on tarjolla monia, mukaan lukien polkupyörien rakentamista ja lelujen tekoa huono-osaisille lapsille, elintarvikepakkauksista valmistettuja minigolf-ratoja, jotka lopulta päätyvät paikalliselle hyväntekeväisyysjärjestölle, puiden istutusohjelmia ja muuta vastaavaa. Catalyst Global on tehnyt yhteistyötä maailmanlaajuisen antamishankkeen B1G1:n kanssa luodakseen Go Give -aktiviteetin - hauska ja erittäin mukaansatempaava sovelluspohjainen tiimihaaste, jossa pisteet muunnetaan vaikutukseksi huolella valikoituun hyvään tarkoitukseen maailmanlaajuisesti.

Siinä vasta ikimuistoiset pikkujoulut!

Ota yhteyttä

Esther Daniel

Kumppanuusjohtaja, Catalyst Global

Organisaation tehokkuuden varmistaminen verkostokumppanien sitouttamisstrategioiden avulla.

Kaikki artikkelit

Lue myös nämä