Huippuosaaminen

Astu pois omalta mukavuusalueeltasi ja omaksu avoin mieli uuden oppimiselle ja itsesi kehittämiselle

excellence

Huippuosaamisessa (engl. exellence) on kyse oman itsensä tai tiimin kehitystä kaipaavien ominaisuuksien tunnistamisesta, edistymisen mahdollistavien strategioiden luomisesta ja sitten näiden toimintojen integroinnista käytäntöön. On aivan liian helppoa pysyä omalla mukavuusalueella ja pitäytyä rutiinitehtävissä riskien ottamisen sijaan. Sellainen käytös rajoittaa erinomaisuutta ja henkilökohtaisen kasvun tutkiskelua sekä tiimin kehittymistä. Monet menestyjät tunnetusti suojaavat imagoaan pakkomielteisesti, tekevät vain sitä mitä osaavat parhaiten eivätkä haasta itseään avoimin mielin.

Tarttuminen sellaisiin uusiin oppimiskokemuksiin, jotka saavat aikaan vaivautuneisuutta tai herättävät pätemättömyyden tunteita, on ensimmäinen askel kohti itsensä kehittämisen jatkuvaa polkua. On myös erittäin tärkeää olla riittävän nöyrä myöntääkseen haavoittuvuutensa ja pyytää tukea toisilta, jotta nykytilanteesta kykenee siirtymään eteenpäin ja ottamaan vastaan uusia haasteita. Kun asioita tarkestelee suuremmassa mittakaavassa ja pitkällä aikavälillä, voi antaa itselleen myös hieman vapauksia kompastella matkalla menestykseen.

Catalystin valikoimista löydät erilaisia ryhmäyttämisohjelmia, joissa yksilöt viedään pois mukavuusalueeltaan. Haasteissa, kuten tehtävässä, jossa jokainen oppii soittamaan sinfoniaorkesterina alle 2 tunnissa, syntyy tärkeitä vertauskuvia erinomaisuuteen ja henkilökohtaiseen kehitykseen sitoutumisesta.

Tutustu aiheeseen liittyvien tiimiaktiviteettien valikoimaan.
Tarvitsetko apua päätöksentekoon? Etsitkö jotakin muuta?

Ota yhteyttä

Related Articles