Muurien murtamista Ketjureaktion avulla

Julkaistu 2.1.2019, julkaisija Alexandra Pett

Tehtävä

Saimme tehtäväksemme suunnitella ja järjestää ryhmäyttämisharjoituksen erittäin omistautuneelle ja älykkäälle 30 hengen ryhmälle. Vaikka kaikki osallistujat olivat samasta organisaatiosta, he tekivät töitä kahdessa eri toimipisteessä eri puolilla maailmaa. Tämä maantieteellinen jako tarkoitti, että ryhmä törmäsi kommunikaatio-, kieli- ja kulttuurimuureihin. He kokoontuivat yhteen paikkaan käydäkseen läpi viikon kestävän tiukan koulutuksen, jonka jälkeen luvassa oli tiimin kehittämisharjoitus. Kun otettiin huomioon ryhmän luonne sekä toivotut tulokset, valittiin tapahtuman ryhmäyttämisaktiviteetiksi Ketjureaktio Tabletop.

chain reaction table top

Mitä kyseisenä päivänä tapahtui?

Osanottajat vaikuttivat skeptisiltä, väsyneiltä ja haluttomilta astuessaan huoneeseen. Huoneellinen yksinpelaajia. He vaikuttivat epävarmoilta sen suhteen, miksi heidän tarvitsee osallistua. Tällainen reaktio on aivan liian yleinen meidän alallamme. Tiedämme, mitä odottaa. Tiedämme, miten muutamme tilanteen. Ryhdyimme töihin.

Jokaiselle tiimille annettiin pelilauta, sarja ideakortteja sekä laatikollinen sekalaisia materiaaleja. Heidän haasteenaan oli tehdä töitä yhdessä todistaakseen, että perhonen, joka räpyttää siipiään huoneen yhdellä reunalla, voi saada aikaan pyörremyrskyn huoneen toisella laidalla...

Ryhmä jaettiin tiimeihin, jotka aloittivat keskustelemalla korttien piirroksista ja jakamalla ideoitaan. Sitten he ryhtyivät töihin käyttäen taitojaan, luovuuttaan ja tarkkuuttaan suunnitellen, rakentaen ja testaten joukon yksinkertaisia koneita. Seuraavaksi jokainen tiimi liitti yksinkertaiset koneensa yhteen ja testasi, että niiden toiminta eteni laitteesta toiseen. Tämän jälkeen vempaimet liitettiin yhteen seuraavien tiimien kanssa, ja jälleen niiden toiminta testattiin. Tehokas kommunikaatio oli avainasemassa, jotta kaikki sujui suunnitelman mukaan. Tiimit huomasivat, että jos he tekivät yhteistyötä ajatusten ja osaamisen suhteen, he saivat rakennettua kokonaisuutena paremman härvelin.

Entä lopputulos?

Kellon tikittäessä aktiviteetin aikana saimme nähdä muurien murtuvan ja hymyjen sekä energian astuvan esiin. Ryhmä heittäytyi innolla mukaan ja kommunikoi keskenään hyvin. Kahden tunnin sisällä loppuhuipentumassa nähtiin koko joukon toimivan yhtenä tiiminä. He olivat tehneet hyvää yhteistyötä ja luoneet monimutkaisen ketjureaktiokoneen, joka toimi ensimmäistä kertaa. Ryhmä oli innoissaan luomuksestaan ja palaute kertoi myönteisistä tuloksista, joita ohjelmalla on ollut ryhmän päivittäiseen työskentelyyn. Jälleen yksi todiste kokemuksellisen oppimisen voimasta rennossa ja hauskassa ympäristössä.

Kaikki Case-esimerkit