Escape the Blizzard

Survival-teemainen ja erätaitoja kehittävä pakopeli

1 - 3 tuntia
Sisällä
Kilpailuhenkinen / Yhteistyötä korostava
8 - Ei ylärajaa

Aktiviteetin kuvaus

Escape the Blizzard alkaa koulutuskeskuksesta, jossa tiimit oppivat äärimmäisissä sääolosuhteissa hyödyllisiä selviytymistaitoja. Aktiviteetissa hyödynnetään sovelluspohjaista teknologiaa, jonka avulla tiimit pääsevät tutustumaan erilaisiin survival-haasteisiin, laittamaan oppimansa taidot heti käytäntöön ja kisaamaan keskenään. Haasteet sisältävät visakysymyksiä, kuvatehtäviä ja videohaasteita, joiden vastaukset tiimit syöttävät suoraan tablettiinsa. Erätaitoja testataan monipuolisissa tehtävissä, jotka liittyvät navigointiin, suojan rakentamiseen, solmuihin, tuleen, villieläimiin, juomaveden varmistamiseen, tiedottamiseen, ensiapuun ja ravintoon. Jokainen tiimi ei ehdi tutustua kaikkiin htehtäväkategorioihin.

HÄLYTYS! Koulutus on käynnissä ja tiimit tutustuvat tablettiensa tehtäviin, kun yhtäkkiä tiimit saavat tiedon, että tarkalleen 30 minuutin kuluttua he ovat keskellä lumimyrskyä, jonka odotetaan kestävän jopa viikkoja!

Selviytyäkseen lumimyrskystä, tiimien on tehtävä keskenään yhteistyötä, siis yhtenä isona tiiminä, sillä nyt jokaisella tiimillä on selviytymisen kannalta tärkeää osaamista. Erätaitoja testataan kilpailussa, jossa tiimisi kisaa aikaa vastaan: heidän on saatava oikeat selviytymisvälineet sisältävä lukittu laatikko auki. Huikeassa loppuhuipennuksessa tiimit käyttävät muiden muassa ensiaputaitojaan paarihaasteessa, päättelykykyään Morse-koodin kirjoittamisessa ja luovuuttaan suojan rakentamisessa. Suorittamalla haasteet oikein, tiimisi avaa varustelaatikon lukon. Tässä aktiviteetissa siis tiimityö on kaiken keskiössä.

Hyötyä ja tuloksia

Escape the Blizzard on suunniteltu tarkoin kehittämään tiimien yhteistyötä ja aktiviteetti kannustaa kuin luonnostaan jokaista osallistumaan tiimityöhön. Pakopelityylisessä loppuhuipennuksessa jännitys muuttuu yhteiseksi onnistumiseksi. Yhteinen saavutus havainnollistaa loistavasti johtamistaitoja, tehtävien jakoa ja tehokasta kommunikointia, joita tiimit voivat loppukeskustelussa tarkastella uuden kokemuksensa ja oivalluksiensa valossa. Tiimien yhteistyö, yhteishenki ja yhteinen päätöksenteko aikapaineen alla kehittyy mukaansa tempaavasti pelillistetyssä, ainutlaatuisessa tiimiaktiviteetissa.

Koulutuksellinen sisältö tuo tietoa aidoista erätaidoista ja tiimityön kehittymisen lisäksi osallistujat oppivat hyödyllisiä erämaataitoja.

Escape the Blizzard on erilainen, yllättävä ja elämyksellinen aktiviteetti, joka innostaa osallistujat kokeilemaan uusia taitoja, oppimaan sekä myöhemmin kertomaan yhteisistä kokemuksistaan toisilleen. Siksi tämä aktiviteetti lujittaa aidosti yhteishenkeä ja sitoutuneisuutta tiimiin.

Pyydä tarjous