Aarresaari

Kuka löytää ensimmäisenä reitin aarresaarelle?

1 - 2 tuntia
Sisällä ja ulkona
Yhteistyötä korostava
16 - Ei ylärajaa

Aktiviteetin kuvaus

Tehtävänä on saada kaikki joukkueen jäsenet aarresaarelle ja avata siellä odottava aarrearkku.  Apuvälineinään kullakin joukkueella on ainoastaan kolme lankkua ja köysi, joiden avulla heidän on pystyttävä rakentamaan kulkureitit sinne tänne ripoteltujen, turvasaarekkeiden virkaa toimittavien tiiliskivien välillä

Kuulostaako helpolta? Vaikuttaa helpommalta mitä onkaan. Aluksi ei olekaan mitään ongelmaa, mutta sitä mukaan kun joukkueet pääsevät lähemmäksi saarta, vaikeuskertoimet lisääntyvät ja tulee mutkia matkaan, kun aiemmin käytetyt keinot eivät enää toimikaan. Jos joukkue ei ole kyllin ketterä, se jumittuu, eikä pääse enää liikkumaan. Joukkueet huomaavat pian, että keskinäisen kilpailemisen sijaan tiimien on alettava tehdä yhteistyötä. Turhautuminen on joillakin jo lähellä ennenkuin joukkueet pystyvät tämän oivaltamaan saati sitten kaikki sitä käytännössä soveltamaan.

Joukkueet voivat päästä saarelle vain toimimalla yhdessä ja avata arkun, josta paljastuu suuri yllätys.

Hyötyä ja tuloksia

Aarresaarella pääsemiseksi joukkueilta tarvitaan kolmea S:n tekniikkaa: synergiaa, sopimista ja solidaarisuutta. Sillä asenteella Aarresaari saavutetaan, kuten niin monet oikeankin elämän haasteet. Oppimishaaste on haastava ja kokeellinen, ja se edellyttää luovaa ongelmanratkaisukykyä ja yhteistyön voiman arvostamista menestyksen saavuttamiseksi.

Asiakkailta kuultua

Erinomainen tapa rohkaista ketterää ajattelua. Aarresaaresta on tullut meille kaikille tärkeä vertauskuva, jota reflektoimme tiiminä.

EY

Pyydä tarjous