Uutishuone

Julkaistu 30.9.2013

Tämä ryhmäyttämisaktiviteetti käynnistyi sanomalehtemme päätoimittajan, herra Richie Roadsin, tiedotustilaisuudella siitä, kuinka tiimit loisivat, toteuttaisivat ja toimittaisivat aivan ikioman sanomalehden etusivun alle kolmessa tunnissa!

Kun kasattiin yhteen valikoima pääjuttuja, tiimifaktoja, eksklusiivisia skuuppeja, pikku-uutisia, mainoksia, tiimin ristikko, yrityskonsultaatio sekä pääartikkeli, saatiin tulokseksi Lane Crawford Edition, joka tunnetaan myös nimellä “The New New”.

Tiimit jakoivat roolit nopeasti joidenkin lähtiessä tietokonepajaan, kun taas toiset lähtivät etsimään tietolähteitä, loivat uutissisältöä tai osallistuivat sarjakuvapajaan sarjakuvaosiota varten. Vakinainen sarjakuvapiirtäjämme, herra Larry Feign, joka on aiemmin työskennellyt Los Angeles Timesille, South China Morning Postille ja The Standardille, opasti orastavia taiteilijoita piirrostensa luomisessa ja jatkojalostamisessa, jolloin niistä saatiin jotakin todella ainutlaatuista Lane Crawfordille.

Seuraavana oli vuorossa lavastettu lehdistötilaisuus, jossa valikoidut tiimin jäsenet saivat esittää johdolle kysymyksiä siitä, mitä voidaan odottaa liiketoiminnan kasvun ja suunnan suhteen. Tästä saatiin sisältö yrityskonsultaatio-osioon ja joissakin tapauksissa tietoa vuosi jopa pääartikkeliin, mikäli uutiset olivat erityisen "kuumia"! 

Yhteistyön loppuhetket olivat käsillä, kun tiimien oli suoriuduttava etusivun aikarajasta kasaamalla yhteen kaikki tarinat ja artikkelit sanomalehtiohjelmistoon. Kaikkien kovan työn tulokset yhdistyivät aidoiksi värillisiksi A3-sivuiksi, kun etusivut kiinnitettiin vaahtolevyille ja asetettiin telineille kaikkien nähtäväksi. Yhteenvetona uutistoimittajamme piti palautetuokion tiimeille, jotta kokemuksellisen oppimisen kautta opitut asiat saadaan käyttöön myös työpaikalla, jolloin saadaan vahvempia tuloksia.

"Uutishuone on jännittävä ryhmäyttämistuote, joka pitää tiimien motivaatiota hyvin yllä ja antaa suurta tyydytystä, kun osanottajat näkevät valmiit sanomalehdet edessään. Erinomainen aktiviteetti edistämään tiimityötä, liiketoiminnan tuloksia ja innovaatiota." Alison McLaughlin, oppimis- ja kehitysosaston johtaja, Lane Crawford

Lue lisää Uutishuoneesta

Kaikki Case-esimerkit