Ensimmäinen Tahti puikoissa! Amerikoissa

Julkaistu 11.3.2017, julkaisija Alexandra Pett

Eventology, yhteistyössä Tom Lee Musicin kanssa, on innoissaan voidessaan kertoa äskettäisestä onnistuneesta Tahti puikoissa! -tapahtuman toteutuksesta - kyseessä oli kaikkien aikojen ensimmäinen kerta, kun tämä mullistava yritysryhmäyttämistehtävä toteutettiin Amerikoissa.

Maestra Edette Gagnén ja hänen ammattimuusikoidensa tiimin johtamana 350 ihmistä, joilta ei vaadittu minkäänlaista aiempaa musiikillista koulutusta, muunnettiin kokonaiseksi orkesteriksi vain 90 minuutissa.

Tapahtumassa, joka pidettiin Whistlerissä, Brittiläisessä Kolumbiassa, nähtiin miten suuri ryhmä jaettiin pienempiin instrumenttiosastoihin, mukaan lukien viuluihin, klarinetteihin, alttoviuluihin, selloihin, lyömäsoittimiin ja vetopasuunoihin. Ammattimuusikot opastivat jokaista ryhmää, jotta ryhmä soittaisi yhden orkesterimusiikin kuuluisimmista ja tunnetasolla kiehtovimmista musiikkikappaleista.

“Sen lisäksi että osanottajien oli opittava soittamaan uutta instrumenttia erittäin lyhyessä ajassa, heidän oli myös kuunneltava toisiaan, seurattava ohjaajaansa ja valmentajiaan ja sovitettava suorituksensa toimimaan yhdessä koko ryhmän kanssa - samalla pitäen todella hauskaa", sanoi Ellery Ferguson, Tom Lee Musicin koulutusjohtaja.

45 minuutin sessioidensa päätteeksi ryhmät tuotiin kaikki takaisin samaan tilaan suureen saliin soittamaan juuri oppimansa yhtenä orkesterina Maestran johdattamana.

“En ole koskaan nähnyt näin tunteellista reaktiota tapahtumaan niiden lähes 20 vuoden aikana, joina olen työskennellyt ryhmäyttämisen parissa. Se, että kaikki soittivat yhdessä loppunumerossa oppimansa sai aikaan ilonkyyneleitä ja korvasta toiseen ulottuvia hymyjä. Oli todella mahtavaa nähdä 350 ihmistä työskentelemässä yhdessä täydessä yhteistylössä vietettyään niin vähän aikaa täysin uuden taidon oppimisen parissa", sanoi Alexandra Pett, Eventologyn toimitusjohtaja.

 

“Lopullinen esitys oli todellakin häikäisevä ja tulen hymyilemään tälle muistolle vuosia; kukaan ei edes halunnut lähteä vaan kaikki olisivat halunneet jatkaa soittamista ja yhdessä tehdystä musiikista nauttimista", lisäsi Ferguson.

“Mielestäni tämä tuo ennen kaikki esiin täydellisesti sen ilon ja voiman, jolla musiikki tuo ihmiset yhteen, mutta myös sen, kuinka paljon ryhmä yksilöitä kykenee saamaan aikaan tehdessään yhdessä töitä yhteistä tavoitetta kohden.”

Eventologylla, jonka pääkonttori sijaitsee Squamishissa, Brittiläisessä Kolumbiassa, on eksklusiivinen lisenssi Catalyst Globalin ryhmäyttämistuotteiden myymiseen ja jakeluun Kanadassa. Eventology, eli Catalyst Canada, Catalyst Global -kumppaniensa kanssa läpi Amerikoiden ja ympäri maailman, on innoissaan voidessaan jatkaa tämän tunnetasolla vaikuttavan ryhmäyttämistapahtuman toteuttamista, sekä toimiessaan muiden tehokkaiden ja omiin tarpeisiin muokattavien maailmanluokkaa olevien tapahtumien isäntänä.

Kaikki Case-esimerkit