Tuplasti huvia, tuplasti oppia Koodinmurtajien ja Go Teamin kanssa

Julkaistu 18.3.2019, julkaisija Gerry Skerritt

Etelä-Afrikan johtava digitaalinen yhteysyritys etsi tapahtuman käynnistysohjelmanumeroa, joka muistuttaisi heidän tiimiään (jossa on monia uusia jäseniä) siitä, että yhteistyö, luova ajattelu ja keskittyminen ovat jatkuvan menestyksen kannalta oleellisia. Dream Team Catalyst, Catalyst Team Buildingin edustaja Etelä-Afrikassa, varmisti, että kokonaisuus oli enemmän kuin osiensa summa yhdistämällä kaksi Catalystin suosituinta ja tehokkainta ohjelmaa. Näin saatiin aikaan vahva ja tehokas tapahtuma, joka vastasi asiakkaan tavoitteita ylittäen odotukset.

Jotta jo valmiiksi haastavasta Koodinmurtajat-aktiviteetista saatiin vieläkin monimutkaisempi, Dream Team Catalyst lisäsi mukaan ongelmanratkaisutehtäviä. Tehtävät syötettiin Catalystin ryhmäyttämisteknologian alustaan Go Teamiin ennen tapahtumaa, minkä jälkeen se asennettiin iPadeille. Tapahtumapäivänä ryhmä jaettiin 10 joukkueeseen, joista jokainen sai iPadin sekä Koodinmurtajat-laatikon. Tiimit saivat eteensä kaksi näennäisesti erilaista aktiviteettia kerralla, joten heidän piti hallita tiimidynamiikkaansa ja jaettava tiiminjäsenet sopivasti. Tiimit jakautuivat kahteen alatiimiin, joista toinen työsti Koodinmurtajia, ja toinen vastasi Go Teamin haasteisiin. Nämä kaksi näennäisesti toisistaan erillistä projektia oli itse asiassa suunniteltu riippumaan toisistaan, lopullisena tavoitteena ollen saada laskurin kello pysähtymään ennen kuin aika oli kulunut loppuun.

beat the box  in south africa

Huoneessa vallitsi sähköinen tunnelma tiimien pyrkiessä ymmärtämään kaaosta, aukkoja tiedoissa sekä käsillä olevan tehtävän monimutkaisuutta. Kummankin alatiimin ratkaistessa ongelmia ja saadessa selville tietoja, tarvittiin tehokasta tiedonjakoa yhdessä toisen alatiimin kanssa. Vähitellen tehtävä helpottui hieman, mutta kellon aiheuttama paine oli käsinkosketeltavaa!

Heurekamaisella hetkellä 10 tiimiä tajusivat, että heillä oli yhteinen tavoite, ja että yhteistyö ei ollut pelkästään toivottavaa, vaan elintärkeää. Tiimit kokoontuivat yhteen ratkaistakseen viimeisen arvoituksen. Tiimienvälisen yhteistyön seurauksena ongelma ratkesi ja laskuri pysähtyi, kun jäljellä oli alle 2 minuuttia! Huone räjähti raikuviin aplodeihin, nyrkkitervehdyksiin, ylävitosiin ja selän taputteluun.

Tehtävä suoritettu! Osallistujat olivat täysillä mukana ja tunsivat yhteishenkensä kohtentuneen yhteisen kokemuksen kautta. Asiakkaan tavoite yhteistyön, luovan ajattelun sekä keskitytmisen tärkeyden vahvistamisesta täyttyi hauskalla ja ikimuistoisella tavalla!

Kaikki Case-esimerkit