IFM-johtajien konferenssin Isompi Kuva

Julkaistu 28.5.2014

Jotta homma saatiin käyntiin IFM-johtajien konferenssin ensimmäisenä päivänä lounaan jälkeen Catalyst Globalin Malesian kumppani, Asia Ability, antoi Jones Lang Lasallen 120 johtajalle ohjeet Arvot seinälle - isompi kuva -ryhmäyttämisaktiviteetin toteutuksesta, kulusta, tavoitteista ja säännöistä.

Ryhmä jaettiin 6 tiimiin. Maalauspohjin ja maalausoppaalla varustettuina tiimit pukivat päälleen haalarinsa päästäkseen maalaustehtävänsä kanssa alkuun. Ennen aloitusta tiimit ottivat osaa haalarikisaan sekä erinäisiin visoihin voittaakseen suteja, maaleja ja purkkeja tehtäväänsä varten. He ymmärsivät pian, että heidän olisi tehtävä yhteistyötä naapuritiimien kanssa, jotta maalauspohjat sopisivat yhteen muodostaen lopullisen yhtenäisen ison kuvan. He tajusivat nopeasti muiden tiimien kanssa tehtävän yhteistyön olevan avainasemassa ja pian sali kuhisi liikettä ja eloa osanottajien kierrellessä pyytämässä eri värejä ja yhdistämässä maalauspohjiaan toisten ryhmien pohjiin.

Osanottajien pitäessä pienen tauon Asia Abilityn toimitsijat asettelivat maalauspohjat salaa yhteen toisessa huoneessa lopullista paljastusta varten. Osanottajat kerääntyivät intoa puhkuen innoikkana näkemään kovan työnsä tulokset. Lyhyen lähtölaskennan jälkeen Isompi kuva paljastettiin myrskyisten aplodien ja hämmästystä huokuvien henkäysten saattelemana. Kaikki 36 maalauspohjaa oli aseteltu yhteen, jolloin ne muodostivat valtavan maalauksen ja osanottajat pystyivät näkemään, miten heidän omat maalauspohjansa olivat edesauttaneet Isomman kuvan muodostamisessa. Aktiviteetin virallisen päätöksen jälkeen osanottajat jäivät oleskelemaan Isomman kuvan äärelle reflektoiden tapahtumaan ja arvostaen yhteisen ponnistelun onnistunutta lopputulosta.

Ottamalla osaa Isompaan kuvaan, edustajat oppivat oman tiimin sisäisen yhteistyön ja kommunikaation tärkeyden lisäksi myös osastojen ja ryhmien välisen yhteistyön ja kommunikaation tärkeydestä. Aktiviteetti korostaa myös sitä, että sen lisäksi, että hoidat oman osasi hyvin, on tärkeää myös varmistaa johdon- ja linjanmukaisuus kaikkien muiden ryhmien kanssa, jotka työskentelevät saman tavoitteen eteen.

Kaikki Case-esimerkit