Sun Life focus on client services

Julkaistu 3.7.2017

Johtava rahoituslaitosyhtiö Sun Life etsi ryhmäyttämisaktiviteettia, joka korostaisi asiakaspalvelua. Tapahtumaan valittiin Catalystin ryhmäyttämisaktiviteetti Sillanrakentajat, jossa osallistujat ja tiimit toimivat niin toimittajana kuin asiakkaana samaan aikaan. Jotta ohjelmasta tulee vielä hieman monimutkaisempi, tiimit voivat kommunikoida asiakkaidensa kanssa ainoastaan puhelinneuvotteluiden ja ihmissähköpostien avulla suunnitellessaan ja rakentaessaan valtavaa ympyränmuotoista riippusiltaa.

Mitä kyseisenä päivänä tapahtui?

Kyseisenä päivänä tiimeille jaettiin tietyt osat sillasta. Heille annettiin omien osiensa valmistamiseen tarvittavat ohjeet, materiaalit ja työkalut. Eri roolit jaettiin pikaisesti ja resurssit arvioitiin sen varmistamiseksi, että toteutussuunnitelmasta tuli selkeä .

Tiimit kertoivat suunnitelmistaan ja tekivät yhteistyötä keskenään rakentaessaan toisiinsa kytkeytyviä osia varmistaakseen, että kaikki osat sopivat yhteen - ei mitenkään helppo tehtävä, kun siltaan oli tarkoituksella suunniteltu kulmia ja korkeuseroja! Tiimit ottivat kaiken hyödyn irti kommunikaatiovälineinä käytettävistä puhelinneuvotteluista ja ihmissähköposteista vaihtaakseen tietoja sekä tarkentaakseen ja vahvistaakseen tietoja.

Aikarajan lähestyessä tiimit kiirehtivät selvittämään viimeiset yksityiskohdat ja viimeistelivät oman osionsa sillasta. Toimitushetkellä tiimit toivat valmiin osansa sillasta "asiakkaalle", joka varmisti, että se oli rakennettu suunnitelmien mukaan. Jännitys lisääntyi kun siltaa koottiin ja naurun purskahduksilta ei vältytty, kun jotkut osiot eivät menneet aivan odotetusti.

Loppuhuipennus

Lyhyen purkutuokion jälkeen, jossa tiimit jakoivat kokemuksiaan ja ydinajatuksiaan iltapäivän aktiviteeteista, tiimit saapuivat takaisin huoneeseen testatakseen siltarakennetta. Sun Lifen toimitusjohtajalle annettiin kunnia ajaa kauko-ohjattua rekkaa siltaa pitkin. Osanottajien kannustamana rekka kulki kierroksensa onnistuneesti innostuneiden huutojen ja naurun säestämänä.

Aktiviteetin avulla korostettiin tarvetta tarjota asiakkaille "onnistuu"-asennetta sekä selventää ja varmistaa asioita säännöllisesti asiakkaiden tarpeiden täyttämiseksi. Koko tapahtuma toi esiin sen, mitä työskentelemällä yhdessä yhteisen tavoitteen eteen voidaan saavuttaa osanottajien poseeratessa ryhmäkuvassa mahtavan ympyrän muotoisen sillan kanssa.

Kaikki Case-esimerkit