Beat the Box in 9 Countries - Continental Engineering Services

Koodinmurtajat 9 maassa

Julkaistu 23.9.2016

Saksalaiseen autoalan jättiläiseen Continentaliin kuuluvan Continental Engineering Servicesin CES-osaston 10. syntymäpäivänä Catalyst Globalin ryhmäyttämisverkoston jäsenet järjestivät maailmanlaajuisen "Koodinmurtajat"-ryhmäyttämisaktiviteetin 9 maassa 11 kaupungissa 1 188 osallistujan voimin. Koodinmurtajissa jokaiselle tiimille annetaan lukittu alumiinilaatikko, jonka sisällä on lisää lukittuja salkkuja. Tiimien on avattava laatikko ja tämän jälkeen vuorollaan jokainen salkuista ratkaisemalla arvoituksia ja mysteerejä. Päätavoitteena on, että ryhmä ratkaisee mysteerin yhdessä ja pysäyttää tikittävän kellon!

Continentalille aktiviteetti oli kuin kohtaus James Bond -elokuvasta. Continental Engineering Services GmbH:n toimitusjohtaja, Bernd Neitzel, aloitti aktiviteettitilaisuuden innoittavalla näyttelijänsuorituksella, innoittaen kaikkia osallistuja ottamaan osaa aktiviteettiin. Hän selitti tehtävän. James Bondin arkkivihollinen oli hakkeroinut CES-osaston kotisivut. Tavoitteena oli, että osanottajat ottavat takaisin valtaansa CES-osaston kotisivun, jonka James Bondin arkkivihollinen, superroisto Ernst Stavro Blofield oli hakkeroinut uhaten pyyhkivänsä koko yhtiön pois maailmankartalta 90 minuutissa! Tämän katastrofin välttämiseksi ryhmän oli murrettava koodi ja saatava kotisivu takaisin valtaansa.

1 188 osanottajaa 11 eri kaupungissa ympäri maailman - Meksikossa, Shanghaissa, Bangaloressa, Vespremissä, Timosoarassa, Frankfurtissa, Nürnbergissä, Regensburgissa, Ingolstadtissa, Toulousessa ja Auburn Hillsissä - ryhtyi murtamaan koodia. Jokainen tiimi aloitti työstämällä arvoitusta, jolla sai avattua laatikon. Aikanaan he kuitenkin huomasivat, että kisatessaan aikaa vastaan heidän olisi tehtävä yhteistyötä muiden tiimien kanssa ratkaistakseen mysteerin. Älykkään luovan ajattelun, tiimityöskentelyn ja yhteistyön avulla koodi murrettiin ja kotisivu saatiin vallattua takaisin!

Continentalin osanottajat kertoivat, että heillä oli todella hauskaa ja he oppivat tekemään yhteistyötä toisissa kaupungeissa olevien ihmisten kanssa, joiden kanssa eivät olleet ennen työskennelleet. On hyvin yleistä, että työympäristöissä joissa osastot on ripoteltu ympäriinsä, tiimit työskentelevät eristäytyneinä ja eivät jaa käytäntöjään keskenään. Johdon mielestä Koodinmurtajat oli mahtava tapa hyödyntää kokemuksellista oppimistyökalua tämän oleellisen asian korostamiseksi. Se tarjosi kansainvälisesti toimiville osastoille mahtavan mahdollisuuden puhaltaa yhteen hiileen yhteisen tavoitteen vuoksi. Tätä jaettua kokemusta muistellaan pitkään.

Koodinmurtajat on Markus Ruesen ja Rene Wittekin, Catalyst Globalin Saksan kumppanin Spielgstelterin perustajien, hengentuote. Koodinmurtajat on saatavilla ympäri maailman vain Catalyst Globalin verkoston kautta.

Järjestääksesi maailmanlaajuisen tapahtuman tai löytääksesi alueesi palveluntarjoajan, ota yhteyttä: info@catalystglobal.com.

Kaikki Case-esimerkit