Pohjimmainen vastuu

Varvassandaalijätteestä taidetta kierrättämällä

1 - 1.5 tuntia
Sisällä ja ulkona
Yhteistyötä korostava
10 - Ei ylärajaa

Ohjelman kuvaus

Tiimi saavat työstettävikseen värikkäitä valtameristä pelastettuja varvassandaalipohjia, askartelumateriaaleja ja -tarvikkeita koristeteoksen rakentamista varten. Haasteena on muuttaa nämä perusvarusteet liikkuvaksi ja yhtenäiseksi taideteokseksi. Tiimeillä on rajoitetusti aikaa päättää selkeästä visiosta, kommunikoida jatkuvasti sekä arvioida tavoitteitaan uudelleen aikarajan puitteissa.

Tiimit joko työskentelevät ennalta valittujen teemojen parissa tai tekevät yhteistyötä luodakseen yhden, valtavan kineettisen taideteoksen. Heidän haasteenaan on tulkita omaa teemaansa luovasti luoden tasapainoisen visuaalisen viestin muotojen, värien, soljuvuuden ja tilasuhteiden avulla. Kun aktiviteetti saadaan päätökseen, tiimit juhlistavat toistensa luomuksia ja koristelevat ympäristön kestävillä kannanotoilla tiimien tarkoitusperästä. Sole Responsibility tarjoaa eettisen alustan tiimien ryhmäytymiseen ja yrityksen kulttuuriin yhdistymiseen - ja samalla edesautetaan yhteiskunnallisia ja ympäristöön liittyviä aatteita.

Hyötyä ja tuloksia

Pohjimainen vastuu -tiimiaktiviteetti edistää innovaatiota, luovaa ajattelua ja resurssien luovaa käsittelyä. Raaka-aineiden puoleensavetävä olemus saa osallistujat innostumaan välittömästi ja stimuloi tervettä väittelyä heti alusta alkaen. Haasteen fyysinen “silmästä silmään” -toteutus edistää myös osallistavaa tiimidynamiikka. Sen lisäksi että tämä aktiviteetti haastaa tiimit pohtimaan mobilerakenteen tasapainopisteitä, se herättää myös ajatuksia yksilöiden roolien tarkasta tasapainosta suhteessa kokonaisvaltaiseen tavoitteeseen. Kun pienessä ajassa on saavutettava paljon, on tämä aktiviteetti ihanteellinen väline projektinhallinnan tutkiskeluun. Menestymiseen vaaditaan päättäväistä toimintaa, tiimin yhtenäisyyttä sekä yhteistyöhön pohjautuvaa yksilöiden vastuuta.

CSR-ideoita

Ocean Sole on voittoa tavoittelematon, sosiaalinen yritys, joka noudattaa ‘Trade not Aid’ -aatetta. Se kerää vuosittain yli puoli miljoonaa varvassandaalia Kenian rannoilta ja työllistää yli 90 paikallista käsityöläistä, jotka kaivertavat näistä hylätyistä varvassandaaleista tehdyistä ”kuutioista” taiteellisia veistoksia. Olemme tehneet tiivistä yhteistyötä Ocean Solen kanssa kehittääksemme värikkäitä solumuovilevyjä, joiden paksuus on yhden varvassandaalin paksuus. Pestyt, värikoodatut, liimatut ja hiotut “pohjat” tarjoavat luovaan käyttöön miellyttävän käsinkosketeltavan ja joustavan raaka-aineen.

Asiakkailta kuultua

Fun activity that encouraged everyone to think creatively and listen actively to each other's ideas. We loved the feel good factor using recycled materials to create art that we now have hanging in our office - a constant reminder to us all.

Pyydä tarjous