Olympics 3

Olympialaisten huumaa

Julkaistu 6.5.2024

Vuoden 2024 olympiakisat ovat pian jokaisen huulilla, koko maailma seuraa valmisteluja ja odottaa olympiasoihdun hohtoa. Olympialaiset edustavat kyvykkyyttä, kansainvälisyyttä ja kilpailijoiden keskinäistä kunnioitusta, kisojen viralliset arvotkin ovat erinomaisuus, ystävyys ja kunnioitus (Lähde: Kansainvälinen Olympiakomitea). Nämä koko maailman yhdistävien kisojen elementit ja arvot ovat tärkeitä myös yrityksille ja merkitykselliselle tiimityölle, siksi olympiateeman tuoma nostatus kannattaa hyödyntää heti.


Tavoitteena huippusuoritukset: tiimit kisakuntoon

Olympiakisojen lähestyessä kilpailijat ovat virittäneet sekä fyysisen että henkisen kuntonsa huippuunsa, jotta voivat suorituskyvylllään ilmentää parhautta ja erinomaisuutta. Myös yrityksellä on vuoden aikana tärkeitä huippuhetkiä, joissa sillä on näytön paikka. Näitä hetkiä varten on jatkuvasti kehitettävä taitoja ja kykyjä, tehostettava tiimityötä ja panostettava henkilöstön sitouttamiseen ja valmiuteen. Näin yrityksen oma kisakunto on ja pysyy huipussaan silloin, kun sitä eniten tarvitaan. Yritysten muuttuvassa ja monipuolisessa toimintaympäristössä huippukuntoa on ylläpidettävä koko vuoden ympäri ja henkilöstön on oltava valmis paitsi pitkän tähtäimen tavoitteiden työstämiseen, myös yllättäviin tilanteisiin. Molemmissa tarvitaan jokaisen joukkueen jäsenen kestävyyttä.

Kun tavoitteena ovat yrityksen huippusuoritukset, on tiimi sitoutettava niihin aidosti. Tällöin hyvän suorituskyvyn vaikutukset näkyvät niin asiakastyytyväisyydessä, henkilöstön hyvinvoinnissa, työnantajamielikuvassa kuin yrityksen tuloksissakin.


Miten henkilöstö sitoutetaan yrityksen tavoitteisiin?

Tässä olympialaishengessä viisi toisiinsa yhdistyvää rengasta, joilla luot vankan perustan huippusuorituksille:

 1. Sanoittamalla tavoitteet selkeästi, konkreettisesti ja ymmärrettävästi: on hyvä käyttää numeerisia arvoja, kertoa tavoitteen saavuttamisen vaikutuksista ihmisiin (sekä henkilöstö että asiakkaat ja sidosryhmät) ja kertoa, miksi juuri nämä tavoitteet ovat nyt tärkeitä.
 2. Antamalla jokaiselle mahdollisuuden omaksua tavoitteen merkitys itselleen omalla ominaisella tavallaan: yksi motivoituu yhdessä tekemisestä, toinen kiitoksesta, kolmas oman työn tuloksien näkymisestä – on siis varmistettava, että tiedetään, mikä tiimin jäseniä motivoi ja huolehdittava, että se näkyy viestinnässä ja yhteisessä toiminnassa.
 3. Luomalla kehittymishaluisen yrityskulttuurin: henkilöstölle on annettava tilaa ja aikaa tutustua toisiinsa merkityksellisissä yhteisissä hetkissä, jotka kannustavat verkostoitumiseen ja vuorovaikutukseen – yhdessä on helpompi olla valmiina muutoksille ja uusiutumiselle, kukaan ei tunne olevansa yksin ja vahva yhteinen resilienssi kantaa haasteiden yli.
 4. Antamalla henkilöstölle mahdollisuuden tavata toisiaan, jotta he voivat aidosti tutustua toisiinsa myös työroolien ulkopuolella: näin henkilöstön keskinäinen luottamus toisiinsa ja toistensa kykyihin lujittuu, mikä on myös edellytys monimuotoisuuden ja inklusiivisuuden hyödyntämiselle täysipainoisesti – jokainen saa tuntea kuuluvansa menestyvään tiimiin juuri sellaisena, kuin itse on.
 5. Tarjoamalla tiimeille innovointiin kannustavia yhteisiä kokemuksia; kokeilujen kynnys madaltuu, kehittymishalu kasvaa, epäonnistumisen pelko väistyy ja antaa sen sijaan tilaa aidolle innolle, jolla vahvistetaan tiimien ja yrityksen toiminnan tehokkuutta ja yrityksen kilpailuetua.


Tuo olympialaiset tiimisi luo ja innosta menestykseen

Hyödynnä olympiakisojen huuma ja yllätä joukkueesi kaikille sopivilla ja jokaisen mukaansa tempaavilla olympiateemaisilla Catalyst-aktiviteeteilla. Merkityksellisen yhteisen tekemisen kautta opitaan, oivalletaan ja kehitytään yhdessä. Tiimitaidot, vuorovaikutus, kommunikointi ja yhteistyö tehostuvat samalla, kun tiimisi vahvistaa yhteisöllisyyttään aina odotukset ylittävissä tiimiaktiviteeteissa.


Tässä 7 olympiahuumaa hyödyntävää Catalyst-tiimiaktiviteettia

 • Quickfire Olympics – Nopeatempoinen kekseliäisyyteen, tiimityöhön ja salaisten kykyjen esilletuomiseen kannustava tiimielämys, jossa osallistujat havainnollistavat erilaisten kykyjen yhteispelin voimaa. Saatavilla myös etäversiona!
 • Kaksi Heimoa – Liikunnallinen ja jokaiselle sopiva joukkuehengen kohottaja, joka auttaa luomaan kannustavan ja hyväntuulisen kulttuurin samalla, kun osallistujat tutustuvat maailman vanhimpiin urheilulajeihin, joita jo maailman alkuperäiskansat pelasivat.
 • Altaan Valtiaat – Huippuhauska teambuilding-aktiviteetti, jossa tiimisi muodostaa olympiatason kuviokelluntajoukkueen! Avainasemassa on yhteensovitettu liike, jossa jokaisella on tärkeä rooli. Tämä aktiviteetti antaa virtaa kokouspäiviin ja toimii hyvin illanistujaisten ohjelmana.
 • Elävät Kuvat – Kuvat, kyvyt ja kilpailun huuma heräävät henkiin tiimien loihtimissa animaatioelokuvissa. Tämä aktiviteetti yhdistää teknologiaa, taidetta ja tosielämän business-taitoja tiimisi ainutlaatuisessa animaatioelämyksessä.
 • Go Team – Täysin omaa laatuaan oleva kaupunkisuunnistus, jossa tiimit tutustuvat kaupunkiin oman tablettisovelluksemme johdattelemana ja suorittavat kekseliäisyyden herättäviä haastetehtäviä GPS:llä aktivoituvilla rasteilla. Vanhaa nostalgiaa ja tämänpäivän olympiatriviaa saatte Go Teamin olympialaisversiossa Helsingin 1952 ja Pariisin 2024 olympiakisojen johdattelemina. Go Team voidaan toteuttaa millä tahansa alueella, missä tahansa kaupungissa, ulkona ja sisällä.
 • Arvot seinälle - Isompi Kuva – Kun yrityksesi tavoitteena on luoda jotain suurta, onnistuminen edellyttää kirjaimellisesti saumatonta yhteistyötä. Juuri tätä havainnollistaa yksi suosituimmista taideaktiviteeteistamme, jossa tiimisi luo jättikokoisen mestariteoksen yhdessä! Saatavilla myös etäaktiviteettina.
 • Marionettimestarit – Innovatiivinen ja innostava tiimiaktiviteetti, joka toimii samalla tiimin kommunikoinnin todellisena testiratana. Tässä aktiviteetissa jokainen osallistuu strategiatyöhön, projektinhallintaan ja operatiiviseen rakennustoimintaan, ja lopputuloksena ovat jättimäiset olympialaisteemaiset marionettinuket.


Nähdään mitalikorokkeella!

Kun haluat kehittää ja innostaa tiimejäsi korkealuokkaisella toiminnalla, ota meihin yhteyttä! Suunnittelemme aktiviteetin sisällön juuri sinun tapahtumasi ja tiimisi tavoitteden ja tarpeiden mukaisesti.

Kaikki Catalyst-tiimielämykset löydät myös kätevästä Event Finderista.

Kaikki artikkelit

Lue myös nämä