leadership skills inspiration

Mistä tunnistaa mahtavan johtajan?

Julkaistu 17.1.2017, julkaisija Guy Baker

Maailman suurimman ryhmäyttämisverkoston toimitusjohtajana minulta kysytään usein, mistä tunnistaa mahtavan johtajan. Listalta löytyy tyypillisiä asioita, kuten vahva keskittyminen tuloksiin, kyky kehittää tehokkaita strategioita ja suunnitelmia - ja varmistaa, että kyseiset suunnitelmat toteutetaan, päättäväisyys hankalissa tilanteissa, kyky kommunikoida nämä päätökset selkeästi ja jämäkästi, vastuu ryhmän suorituksesta ja kyky suhtautua takaiskuihin rauhallisesti ja järkevästi. Listaa voisi jatkaa.

Minulle kuitenkin mahtavan johtajan tunnusmerkki on kyky innostaa. Meillä kaikilla on varmaan ollut koulussa opettaja, joka suhtautui aineeseensa niin intohimoisesti, että hän teki oppimisesta hauskaa? Meillä kaikilla on varmaan se joku, jota ihailemme, joka on suunnitellut, luonut tai tehnyt tavanomaisesta poikkeavia asioita, usein kuviteltuja rajoja rikkoen? Mikä tekee näistä ihmisistä niin innoittavia?

Olen käyttänyt paljon aikaa lukemalla suurten löytöretkeilijöiden elämistä - ihmisten, joiden oma intohimo on innoittanut minua jahtaamaan omia riemastuttavia seikkailujani vuosien varrella: kajakkimelontaretkiä, kuten Valkoisen-Niilin ensimmäinen laskeutuminen, merikajakkimelonta Tasmaniaan Australian mantereelta, Amadablamin huipulle yrittäminen, vain muutaman mainitakseni. Nämä kokemukset ovat olleet olennaisia omien johtamistaitojeni kehittymisessä.

Tietenkään aina ihmisten lähteminen pitkälle Everestin vaellukselle tai arktisen alueen tutkimusmatkalle johtajuustaitojen kehittämiseksi ei ole tarkoituksenmukaista tai mahdollista, mutta se ei tarkoita, että kokeellisen oppimisen hyödyt pitäisi jättää hyödyntämättä. Tämä mielessäni aloin noin 3 vuotta sitten luomaan oppimistyökalua, joka kehittäisi johtamistaitoja tehokkaasti. Tämän työn tuloksena syntyi Catalyst Globalin lähiaikoina julkaistu ryhmäyttämis- ja harjoituspeli, Peak Performance - tablettipohjainen interaktiivinen liike-elämäpeli, jossa joukkueet asettuvat retkikunnan johtajan rooliin 20 päivän matkan ajaksi, jonka tavoitteena on kiivetä Mount Everestille, jonka jälkeen tarkoituksena on palata tukileiriin turvallisesti. Pelin avulla osallistujat saavat omakohtaisesti kokea mahtavalta johtajalta vaadittavaa innostusta ja tarmoa.

Intohimo ajaa haluamaan lisää tietoa

Intohimoiset johtajat ovat asioista perillä ja tarjoavat asiantuntevia mielipiteitä ja ratkaisuja tarpeen vaatiessa. Tietämyksensä avulla he voivat pohtia kaikkia näkökulmia - jokaista mahdollista vaihtoehtoa ja niiden vaikutusta sekä helpottaa mahtavien ideoiden, innoittavan vision ja tarkasti harkittujen strategioiden tehokasta kehitystä. Mahtavat johtajat käyttävät näitä visioita ja strategioita motivoimiseen ja tehokkaan toiminnan ohjaamiseen. Vaatiessaan joukkuetta omaksumaan tietoa ja soveltamaan sitä ketterän pelistrategian kehittämiseen tekee Peak Performance juuri näin.

Innokkuus kannustaa kommunikoimaan

Intohimo ja innostus saa ihmiset kommunikoidaan ympärillään olevien henkilöiden kanssa, motivoiden toisia liittymään käynnissä olevaan aiheeseen. Tämän lisäksi intohimo ja tieto vaikuttavat myönteiseen asenteeseen ja auttavat kasvattamaan ihmisten itseluottamusta - litseluottamusta, joka on täysin tarttuvaa. Tätä mallintaen Peak Performance vastuuttaa yksilöt hankkimaan tietoa tietystä pelin osa-alueesta ja kommunikoimaan tämän tiedon ryhmälleen tehokkaasti.

Tehokkaiden johtajien korkeat, mutta silti saavutettavissa olevat standardit

Innoittavat johtajat haastavat ihmisiä asettamalla ryhmälle korkeita, mutta saavutettavissa olevia standardeja. He johtavat tarjoamalla ryhmälleen määriteltyjen tavoitteiden saavuttamisen kannalta pakollista koulutusta ja tukea ja varmistamalla, että heidän väkensä on tutustunut selkeisiin suunnitelmiin perusteellisesti ja heillä on kaikki tarvittava näiden suunnitelmien toteuttamiseen. Samaan tapaan johtajan luottamus ja usko oman ryhmänsä kykyihin antaa heille toimintavapautta.

Peak Performance tarjoaa tietoa ja kokemusta asiantuntijoiden kehittämiseksi monilla eri alueilla. Kaiken kaikkiaan ryhmänjohtajat varmistavat, että heidän ympärillään olevat toimivat todellisen potentiaalinsa mukaisesti ja pystyvät saavuttaman aiotut tavoitteet.

Innoittavia huippusuorituksia oman alamme johtajina

Kun panostamme ja käytämme vaikutusvaltaamme tietyillä intohimon, kiinnostuksen ja asiantuntemuksen kohteena olevilla alueilla, annamme itsellemme mahdollisuuden toimia omalla alallamme johtajina. Toivon, että Peak Performance jättää ihmisille voimakkaan kuvan roolista, jota heidän on esitettävä, sekä ennen kaikkea inspiraatiota ja intohimoa käyttää ainutlaatuisia taitojaan ja kykyjään ryhmänsä hyväksi.

Guy Baker

Catalyst Globalin perustaja-johtaja

Guy visioi ryhmäyttämiskonseptien luomisen ja kehittämisen ja ryhtyi sitten vakuuttamaan maailmaa niiden hyödyistä.

Kaikki artikkelit

Lue myös nämä